Nyheder

6. maj 2017

Invitation til præsentation og samarbejdsmøde Onsdag den 10. maj kl. 19 i Chess House.

Hermed indkaldes til præsentation OG samarbejdsmøde onsdag den 10. maj kl. 19:00. Mødet er for alle med en positiv interesse i Chess House og de aktiviteter, der foregår i og omkring vores skakhus. Er du medlem, junior-forælder, tidligere, nuværende eller kommende bruger af vores hus, er du velkommen til at deltage i mødet og komme med dit indspark omkring, hvad der skal ske fremover, og hvad du evt. kan bidrage med.

Mødet indledes med en præsentation af en lang række tiltag og aktiviteter, der sker og vil komme til at ske i Chess House i 2017/2018. Præsentationen er ved Sven Christensen, (nyvalgt) formand for Chess House. Kom og vær med til at præge fremtiden i hele Danmarks skakhus.

Med venlig hilsen
Sven Christensen, Chess House

24. april 2017

Pizza og Sondex Cup Fredag den 28. april kl. 18:30 i Chess House.

Fredag den 28. april åbner Chess House kl. 18:00, og 18.30 bestiller vi pizzaer. Kl. 19.00 går Sondex Cup i gang, og vi følger partierne på fjernsynet. I løbet af aftenen holder vi en lille lynturnering med symbolske præmier.

Med venlig hilsen
Thomas Vestergård, Chess House

21. april 2017

Referat GF 2017

Referat fra den ordinære generalforsamling 2017
kan læses her.

Venlig hilsen
Chess House

18. april 2017

Foredrag om "Plovjernet"

Morten Fabrin kommer til Chess House onsdag den 3. maj kl. 18.30 og holder foredrag (ca. 2 x 45 minutter) med visning af fotos og partier fra eks-Danmarksmesteren Christian Poulsens liv (1912-1981) og karriere. Det vil være muligt at købe Fabrins nye bog om "Plovjernet" - 384 sider indbundet med 270 partier og mange fortællinger fra det danske skakliv fra ca. 1930 til 1960. Bogen koster 200 kr.

Chess House vil gerne byde på en kage/wienerbrød den aften, så af hensyn til indkøb, bedes man foretage en uforbindende tilmelding her.

Med venlig hilsen
Thomas Vestergård, Chess House

22. marts 2017

Formandskandidat fundet!

På generalforsamlingen den 28. marts skal der vælges ny formand, da jeg ikke genopstiller. Heldigvis har Sven Christensen sagt ja til at stille op.

Chess House havde i år 2016 et underskud på 17.000,- kr. Årsagen til underskuddet er hovedsagelig tre forhold. Huslejen er steget med 10.000,- kr. om året, vi har ikke længere en eller flere anonyme sponsorer (vi mangler 12.000 i forhold til 2014) og barindtjeninger er faldet med 11.000 kr. At underskuddet samlet ikke er endnu større, skyldes at det går rigtig godt med ungdomsarbejdet.

Min opgave fremover bliver at få sat skub i omsætningen, bl.a. bliver der en frokost lørdag den 8. april, hvor vi vil følge 1. runde i DM i Rebild i fjernsynet.

Fredag den 28. april er der Støttefest med lynskak, hvor der serveres Ost&Rødvin samt lidt tapas og pate. Det koster 100,-kr. at deltage, og beløbet går ubeskåret til Chess House. Inkluderet i de 100,- kr. er det første glas rødvin/en alm. øl eller sodavand.

Svens opgave som formand bliver forhåbentlig ikke ret meget af praktisk art. Han skal ikke være dommer eller sende live-skak; men fokusere på sponsorpleje og de overordnede visioner for Chess House. Hvis Chess House skal overleve, skal vi alle bidrage med det, vi hver især er gode til. Og det gør ikke noget, at det også er sjovt at være med. Derfor, har du noget at bidrage med, det kunne være som bestyrelsesmedlem, barvagt, rengøringshjælp eller bagmand for et specielt arrangement, så kontakt Sven eller mig.

Med venlig hilsen
Thomas Vestergård, Chess House

9. marts 2017

'Byg selv din hotdog' - LYN

Fredag kl. 20.00 spiller vi en lille lynturnering (3 minutter + 2 sekunder pr. træk). 1. præmie 200,- kr. i kontanter, 2. præmie 100,- kr. gavekort til Chess House. Indskud: medlemmer 20 kr, andre 50 kr.

Fra kl. 19.00 kan man bygge sin egen hotdog til 14 kr. pr. stk. Der vil være københavner-ketchup, ristede løg, rå løg, agurkesalat med mere :-)

Med venlig hilsen
Thomas

8. marts 2017

Indkaldelse til ordinær generalforsamling tirsdag d. 28. marts 2017 kl. 19

Se dagsorden HER

Med venlig hilsen
Thomas Vestergård, Chess House

22. februar 2017

Skønhedspræmie ved Aarhusmesterskabet 2017

11-årige Rasmus Tønnesen spillede det flotteste parti i det netop afsluttede Aarhusmesterskab. Komiteen bag udvælgelsen, Jesper Mygind, Poul Erik Nielsen og Thomas Vestergård, er især imponeret af det høje niveau i partiet i forhold til, at det er spillet i gruppe 7. Der var 9 grupper ved Aarhusmesterskabet. En stor æske chokolade er på vej til Rasmus i Køge.

Med venlig hilsen
Thomas Vestergård, Chess House

Hent partiet HER og kopier alt ind i dit skakprogram/ din PGN-viewer eller
se det HER (vælg 'Partier (37)', åbn rullemenuen med 'pil ned' lige over brættet og vælg det sidste parti 'Tønnesen - Fogh').

28. november 2016

Følg WM-omkampen  onsdag den 30. november  i Chess House kl. 20:00.

På onsdag spiller Carlsen og Karjakin som bekendt omkamp i VM-matchen efter at de ordinære partier er endt 6 - 6. Der skal først spilles 4 hurtigskakpartier (25 minutter + 10 sekunder pr. træk), inden en evt. lynskak-omkamp kan komme på tale. Vi vil følge omkampen live på internettet i cafeen, til den nye verdensmester er fundet.

Der vil denne aften kunne købes en lille osteanretning med tre forskellige slags oste, flute, smør og kiks til en pris af 25,- kr. Derudover vil der være 3 æbleskiver for en 10er, røde pølser med mere.

Vær sikker på at få en osteanretning ved at bestille den HER.

Med venlig hilsen
Thomas

14. november 2016

Følg 6. matchparti  fredag den 18. november   i Chess House.

Chess House åbner kl. 18.30 på fredag, og kl. 20.00 starter 6. matchparti mellem verdensmester Magnus Carlsen fra Norge og udfordreren Sergey Karjakin fra Rusland. Vi følger begivenhederne live på fjernsynet.

Det vil være muligt at købe æbleskiver og gløgg til rimelige priser. Du kan reservere 3 æbleskiver til 10 kr. i alt ved at tilmelde dig arrangementet HER.

Vi holder også en lille lynturnering cirka 20.30.

Med venlig hilsen
Thomas

14. oktober 2016

Oksesteg og Lyn   fredag den 4. november kl. 19.00 !!   i Chess House.

Chess House har meget heldigt fået Poul Erik Nielsen til at træde til som gæstekok.

Menuen fastlægges først helt, når Poul Erik har kigget på udbuddet af friske råvarer i dagene op til arrangementet; men vi kan afsløre så meget, at det bliver oksesteg (filet) med tilbehør. Tilbehøret kunne være kartoffelsalat, salat og glaseret gulerod. Men som sagt forbeholder kokken sig ret til at ændre i menuen, hvis der dukker noget andet lækkert tilbehør op.

Efter middagen spiller vi en 7-runders lynturnering med 5 minutter + 2 sekunder pr. træk. Førstepræmien vil være en flaske vin og der er præmie til hver 4. deltager inklusive ratingpræmier.

Pris inklusive et glas vin, en almindelig øl eller en vand er 90 kr. for medlemmer og 120 kr. for andre.

Deltagerantallet til arrangementet er begrænset til 12 efter først til mølle princippet. Tilmeld dig HER senest den 3. november.

21. september 2016

Lyn og Pizza   onsdag den 28. september kl. 18.30 !!   i Chess House.

Vi åbner kl. 18.00, hvor fjernsynet stilles ind på Tal Memorial i Moskva. De spiller med lang betænkningstid, så forhåbentlig er der et par partier i gang endnu på det tidspunkt. Kramnik og Anand er blandt deltagerne.

Kl. 18.30 bestiller vi pizza og spiller så de første 2-3 runder af lynturneringen med betænkningstiden 3 min + 2 sekunder pr. træk. Derefter er pizzaerne forhåbentlig kommet og efter maden spiller vi de sidste 4-5 runder.

Den endelige turneringsform afgøres ved start, men et godt bud er 2 seksmandsgrupper, hvor der til slut er en dobbeltrundig finale med nr. 1 mod nr. 1. etc. Der spilles efter FIDE's regler, men partierne rates ikke.

Der vil være symbolske præmier i form af et par øl/sodavand til de bedste. Der vil også være ratingpræmier.

For medlemmer af Chess House er indskuddet 20 kr, for ikke-medlemmer 50,- kr. Man betaler selvfølgelig for sin egen pizza. Man kan sagtens splejse om en pizza, det finder vi ud af kl. 18.30.

Af hensyn til borddækningen må man gerne tilmelde sig helt uforpligtende her på hjemmesiden.

22. juli 2016

Følg XtraCon Chess Open   lørdag den 30. juli kl. 13.30   i Chess House.

Årets største og stærkeste turnering i Danmark, XtraCon Chess Open, spilles i Helsingør fra lørdag 23. til søndag den 31. juli.

Mange af Chess Houses medlemmer deltager, men for os, der ikke kan tage til Sjælland på det tidspunkt, arrangerer vi frokost i Chess House lørdag den 30. juli kl. 13.30, hvor vi samtidig vil følge med i live-partierne og Per Andreasens kommentering på fjernsynet i Cafeen.

Der vil være en traditionel frokost med marinerede sild, karrysalat, dyrlægens natmad, æg og rejer med mere. Prisen er 35,- kr pr. person for medlemmer og 65,- kr. for ikke medlemmer. Drikkevarer købes særskilt i baren.

Af hensyn til indkøb bedes man tilmelde sig via forsiden.

20. maj 2016

Nyhedsbrev maj 2016
 • Den nye bestyrelse.
 • Stor junioraktivitet.
 • Kommende turneringer og 'gamle' resultater.
 • Skak fra sidelinien.
Læs mere her.

Venlig hilsen
Chess House

PS
Alphago-linket omtaler og linker til forskellen mellem gammel AI (artificial intelligence/ kunstig intelligens) og nyere som ML (Machine Learning) og DL (Deep Learning).

AI: trækundersøgelse / brute force (samtlige trækkombinationer gennemspilles indtil en vis dybde) / 'logisk' trial and error.
ML: stillingsanalyse / neuralt netwærk (forskellige 'value network' vurderer hver sit aspekt af en stilling, hvorefter det overordnede 'policy network' træffer beslutning) / 'intuition'.
(Asbjørn/webmaster)

2. maj 2016

Referat fra GF 2016.

Det samlede referat fra GF 16. marts og 13. april kan ses her.

30. marts 2016

Generalforsamlingen suspenderet indtil onsdag d. 13 april kl. 18:00

På generalforsamlingen den 16. marts blev følgende valgt til bestyrelsen:
 • Thomas Hauge Vestergård (formand)
 • Lars Noe (kasserer)
 • Benny Lauridsen (var ikke på valg og forsætter)
 • Claus Vangsgård (genvalgt)
 • Sven Christensen (nyt medlemmer af bestyrelsen)
 • Per Oehlerich (nyt medlemmer af bestyrelsen)
Der mangler nu et bestyrelsesmedlem og en bestyrelsessuppleant, som forhåbentlig bliver valgt onsdag den 13/4 kl. 18.00, hvor generalforsamlingen bliver genoptaget.

17. marts 2016

Live fra DM og søndagsfrokost

Chess House åbner søndag den 20. marts kl. 13.00 samtidig med, at 2. runde af DM 2016 starter med følgende program:
 • IM Mikkel Djernæs Antonsen - IM Nikolaj Mikkelsen
 • GM Sune Berg Hansen - IM Mads Andersen
 • GM Curt Hansen - GM Lars Schandorff
 • FM Bjørn Møller Ochsner - IM Simon Bekker-Jensen
 • GM Jakob Vang Glud - IM Thorbjørn Bromann
Partierne vil blive fulgt live på internettet.
Ca. kl. 13.30 vil det væ:re muligt at købe frokost med 4 stykker håndmadder for 25 kr. Der vil bl.a. være lun leverpostej.
Af hensyn til indkøb, så angiv lige din ikke-bindende interesse via link på forsiden.

Chess House lukker cirka en time efter rundens afslutning.

5. marts 2016

Ekstra nyhedsbrev 'februar' 2016

Status mht. GF (formandskandidat fundet).
GM 2016 og AaM 2016 en succes (liste over vindere).
Datoer for Chess House Junior cyklus 1 og 2.
Læs mere her.

Venlig hilsen
Chess House

26. februar 2016

Dagsorden til GF 2016.

Formand Michael Jensen har trukket sig.
Se dagsorden til generalforsamling her.

18. februar 2016

Regnskabet for 2015 godkendt.

Det reviderede og underskrevne regnskab kan ses her.

16. februar 2016

Nyhedsbrev februar 2016

Hilsen fra formanden.
Dagsorden til generalforsamling 16/3.
Aktiviteter i Chess House.
Læs mere her.

Venlig hilsen
Chess House

Hvis du er på jagt efter ældre nyheder, klik her for at fortsætte til vores arkiverede nyhedsside.

Foreningen
Chess House

Katrinebjergvej 111A,
8200 Aarhus N.
Tlf. 86 19 76 47
Kontonr. 2273-3484193486Åbningstider:
Hver onsdag og fredag
kl. 18:00 - 23:30
Obs. Hold øje med eventuelle ændringer i nedenstående program/kalender