Midtvejsstatus: Svanesang!


Henrik Svane forrest tv bringer sig med sejr i front

Bagefter så de vigtige efteranalyser nedenunder!

Vi er nu fire runder henne i Summer Open, og det er tid at lave midtvejsstatus!

Fire spillere vandt de to første, men i 3. runde spillede de så alle remis indbyrdes. I fjerde runde vandt Henrik Svane som den eneste af disse, og dermed har han bragt sig alene i spidsen med 3½ af 4.
Tre spillere er dog kun et halvt efter, det er Benny Lauridsen, Graham Taylor og Morten Lyck Hansen. Parringen i 5. runde er Graham hvid mod Henrik og Morten hvid mod Benny. Sjuskes der, kan de let blive indhentet af nogle af de hele syv spillere, der ligger lige bagefter med 2½!
Så der er stadig fuld spænding på!

   Her hele præmielisten

Pt. er det Graham og Morten, der ligger bedst blandt spillerne under 2000, mens Jonas Hertz Raun lige nu er bedst både i under 1650 og under 1550! Men der er jo langt hjem, og man kan jo kun vinde én præmie!

Link til live her; link til turneringstabellen her.

 

 

Præsentations- og samarbejdsmøde 1

    

I aftes blev der afholdt et Præsentations- og samarbejdsmøde. Anledningen var, at vores nye formand allerede har sat nogle nye tiltag i gang, ligesom han præsenterede foreningens nye strategier. Der var ikke annonceret aggressivt, og der mødte da også kun ca. 10 op, men disse var heldigvis alle debatlystne, så der kom meget feed back og mange ideer frem!

Mødet var det første i en møderække, hvor alle vil være velkomne, og der vil fremadrettet blive inviteret mere aggressivt. Sven kaldte selv det første møde for Index 100, altså her hvor vi starter, og det punkt vi senere kan sammenligne med!

Læs videre “Præsentations- og samarbejdsmøde 1”

Plovjernet2

Den første onsdag i maj gæstede Morten Fabrin fra Fur Chess House. Han har skrevet bogen “Plovjernet” om den autodidakte dobbelte danmarksmester Christian Poulsen fra den jyske hede og holdt et fint foredrag om Plovjernets liv og levned, ligesom han via hurtigt gennemspillede partier portrætterede Plovjernets aggressive spillestil. Og den hænger naturligvis sammen med hans øgenavn: “Han pløjede modstandernes stillinger op med kraftfuld officersspil!”.

Desværre brød Mortens bil sammen undervejs til Chess House, så den sidste del af turen foregik med Falck! Heldigvis var Chess House vært med kaffe og kage, og det blev nu fremrykket til før foredraget, og ingen af de godt 20 tilhørere smuttede! Og efter knap en time nåede en fattet Morten frem, og vi rykkede ovenpå:

Christian startede sin skakkarriere som 18-årig i 1930 i Viborg Skakklub, og her kunne han hurtigt vinde over alle byens spidsborgere, der dengang udgjorde størstedelen af medlemmerne! Det hed sig, at Christian knap nok ejede et sæt brikker, hvilket dog dementeres i bogen, men familien kan berette, at han aldrig fordybede sig i skak derhjemme!

Christian var med til at dominere toppen af dansk skak frem til begyndelsen af 1960’erne, hvor han pludselig holdt op. Højdepunkterne var to individuelle danmarksmesterskaber, som han vandt i 1045 og 1952, samt fem OL-deltagelser.

Morten har brugt et hav af kilder, blandt andre familien, men også skakspillere, der personligt har mødt jernet, ikke mindst Frode Søby, Nordre.

Bogen koster blot 200,- kr, men hertil må du regne med et portotillæg på 55 kr. Du kan bestille bogen direkte hos Morten ved at skrive til fabrinmorten@mail.dk.

Hvis nogen læser bogen og efterfølgende har lyst til at anmelde den her på hjemmesiden, skal de være hjertelig velkommen!

Junior Master Class nr. 2 2017


Efter lidt bøvl med gruppeinddelingen fik vi sat de i alt 26 spillere i gang:

John C lagde hårdt ud i Gruppe 1 og vandt de tre første! Så gik imidlertid i stå og tabte de sidste to. Det benyttede Filip Holm og Christian Frambøl sig af, de nåede begge op på 3½ og nappede en delt førsteplads! Det betyder, at Filip stadig fører med et mulehår i årets cyklusregskab!

I gruppe 2 havde vi to nye spændende spillere med i Vitus Bondo og Andreas Busch. Det var dog William Østergaard, der førte gruppen an, han vandt de 4 første! Men så blev han træt og tabte i sidste runde til Vitus. Det betød at de to nye nåede op, og de tre måtte dele førstepladsen! Williams bror Valdemar fik to point i gruppen og bevarede føringen i cyklus Gruppe B, men det er tæt i toppen!

Gruppe 3 fik en tæt afslutning. Philip Uhre vandt de fire første, og med remis i sidste runde mod Karl Taagaard sikrede han sig – som den eneste denne dag! – en enestejr med 4½ foran netop Karl og Noa Sinding med 3½.

Der var 8 spillere i Gruppe 4, heraf var der 5 nye ansigter Smiley En af de nye var Tobias Wester, der vandt de 5 første, men så tabte i 6. runde til Benjamin Løndal. Dermed stod de to lige før sidste runde. De vandt begge slutrunden og delte dermed førstepladsen med 6 points! Nr 3 blev Joachim Bagner med 5. Spillerne i denne gruppe får deres score ned justeret med 1 point, da de jo har spillet 7 runder i stedet for de normale 5.

Resutaterne i Gruppe 3 og 4 betyder, at Philip Uhre er gået i front i cyklus gruppe C med 8½, et mere end Benjamin og 1½ mere end Karl.
Der bliver yderligere to turneringer i efteråret, datoerne er ikke fastlagt, men følg med på her chesshouse.dk, ligesom I nok får besked ad de normale kontaktveje – god sommer!

Stillingen kan ser her

Invitation til præsentation og samarbejdsmøde. Onsdag den 10. maj kl. 19 i Chess House.

Hermed indkaldes til præsentation OG samarbejdsmøde onsdag den 10. maj kl. 19:00. Mødet er for alle med en positiv interesse i Chess House og de aktiviteter, der foregår i og omkring vores skakhus.
Er du medlem, junior-forælder, tidligere, nuværende eller kommende bruger af vores hus, er du velkommen til at deltage i mødet og komme med dit indspark omkring, hvad der skal ske fremover, og hvad du evt. kan bidrage med.

Mødet indledes med en præsentation af en lang række tiltag og aktiviteter, der sker og vil komme til at ske i Chess House i 2017/2018.
Præsentationen er ved Sven Christensen, (nyvalgt) formand for Chess House.

Kom og vær med til at præge fremtiden i hele Danmarks skakhus.

Foredrag om “Plovjernet” onsdag den 3. maj kl. 18:30

Morten Fabrin kommer til Chess House onsdag den 3. maj kl. 18.30 og holder foredrag (ca. 2 x 45 minutter) med visning af fotos og partier fra eks-Danmarksmesteren Christian Poulsens liv (1912-1981) og karriere.

Det vil være muligt at købe Fabrins nye bog om “Plovjernet” – 384 sider indbundet med 270 partier og mange fortællinger fra det danske skakliv fra ca. 1930 til 1960. Bogen koster 200 kr.

Chess House vil gerne byde på en kage/wienerbrød den aften, så af hensyn til indkøb, bedes man foretage en uforbindende tilmelding her.

Formandskandidat fundet!

På generalforsamlingen den 28. marts skal der vælges ny formand, da jeg ikke genopstiller. Heldigvis har Sven Christensen sagt ja til at stille op.

Chess House havde i år 2016 et underskud på 17.000,- kr. Årsagen til underskuddet er hovedsagelig tre forhold. Huslejen er steget med 10.000,- kr. om året, vi har ikke længere en eller flere anonyme sponsorer (vi mangler 12.000 i forhold til 2014) og barindtjeninger er faldet med 11.000 kr. At underskuddet samlet ikke er endnu større, skyldes at det går rigtig godt med ungdomsarbejdet.

Min opgave fremover bliver at få sat skub i omsætningen, bl.a. bliver der en frokost lørdag den 8. april, hvor vi vil følge 1. runde i DM i Rebild i fjernsynet.

Fredag den 28. april er der Støttefest med lynskak, hvor der serveres Ost&Rødvin samt lidt tapas og pate. Det koster 100,-kr. at deltage, og beløbet går ubeskåret til Chess House. Inkluderet i de 100,- kr. er det første glas rødvin/en alm. øl eller sodavand.

Svens opgave som formand bliver forhåbentlig ikke ret meget af praktisk art. Han skal ikke være dommer eller sende live-skak; men fokusere på sponsorpleje og de overordnede visioner for Chess House. Hvis Chess House skal overleve, skal vi alle bidrage med det, vi hver især er gode til. Og det gør ikke noget, at det også er sjovt at være med. Derfor, har du noget at bidrage med, det kunne være som bestyrelsesmedlem, barvagt, rengøringshjælp eller bagmand for et specielt arrangement, så kontakt Sven eller mig.

‘Byg selv din hotdog’ – LYN

Fredag kl. 20.00 spiller vi en lille lynturnering (3 minutter + 2 sekunder pr. træk). 1. præmie 200,- kr. i kontanter, 2. præmie 100,- kr. gavekort til Chess House. Indskud: medlemmer 20 kr, andre 50 kr.

Fra kl. 19.00 kan man bygge sin egen hotdog til 14 kr. pr. stk. Der vil være københavner-ketchup, ristede løg, rå løg, agurkesalat med mere 🙂