Plovjernet2

Den første onsdag i maj gæstede Morten Fabrin fra Fur Chess House. Han har skrevet bogen “Plovjernet” om den autodidakte dobbelte danmarksmester Christian Poulsen fra den jyske hede og holdt et fint foredrag om Plovjernets liv og levned, ligesom han via hurtigt gennemspillede partier portrætterede Plovjernets aggressive spillestil. Og den hænger naturligvis sammen med hans øgenavn: “Han pløjede modstandernes stillinger op med kraftfuld officersspil!”.

Desværre brød Mortens bil sammen undervejs til Chess House, så den sidste del af turen foregik med Falck! Heldigvis var Chess House vært med kaffe og kage, og det blev nu fremrykket til før foredraget, og ingen af de godt 20 tilhørere smuttede! Og efter knap en time nåede en fattet Morten frem, og vi rykkede ovenpå:

Christian startede sin skakkarriere som 18-årig i 1930 i Viborg Skakklub, og her kunne han hurtigt vinde over alle byens spidsborgere, der dengang udgjorde størstedelen af medlemmerne! Det hed sig, at Christian knap nok ejede et sæt brikker, hvilket dog dementeres i bogen, men familien kan berette, at han aldrig fordybede sig i skak derhjemme!

Christian var med til at dominere toppen af dansk skak frem til begyndelsen af 1960’erne, hvor han pludselig holdt op. Højdepunkterne var to individuelle danmarksmesterskaber, som han vandt i 1045 og 1952, samt fem OL-deltagelser.

Morten har brugt et hav af kilder, blandt andre familien, men også skakspillere, der personligt har mødt jernet, ikke mindst Frode Søby, Nordre.

Bogen koster blot 200,- kr, men hertil må du regne med et portotillæg på 55 kr. Du kan bestille bogen direkte hos Morten ved at skrive til fabrinmorten@mail.dk.

Hvis nogen læser bogen og efterfølgende har lyst til at anmelde den her på hjemmesiden, skal de være hjertelig velkommen!